Idag är det nyårsdagen här och allt är typ stängt. Vi bestämde oss, efter en fantastisk frukost, att ge oss ut och cykla. Vi cyklade till silkbyn och lärde oss massa om hur silke framställs. Det är helt enkelt så att de är en viss larvs puppor som blir silket. Icke otåliga människor lägger pupporna i varmt vatten för att pupplimmet ska upplösas och sen börjar de leta efter änden på tråden som puppan är gjord av. När de hittat änden så kan de börja nysta upp spektaklet och samla ihop det på ett ordentligt sätt. Vi var de enda som var där i byn. Haha. Så ödsligt men skönt att ha hela byn för oss själva. Efter vi kollat på silkes spinnrockar och silkes vävstolar kollade vi på olika dräkter som folk bär här i Sydostasien.
Klart jag har tagit examen inom silkesframställning. Man ska bara mata larver och sno deras hem. KLART!
Så här kan det se ut när man färgat silke och lindar det på ett hjul.
Vi cyklade sen vidare till ett monument för vietnamkriget men där kostade det pengar, i alla fall för oss utlänningar, så vi cyklade vidare. Det var kul att cykla runt i utkanterna av Hoi An. Mysigt att se höns gå omkring fritt och se alla risfält, lite båtar i de olika floderna vi cyklade förbi och människor som åt lunch ihop på lokala hak.
Templet som vi hamnde på var gult.
Små Buddha-barn i trädgården kanske man skulle ha hemma.
Vi hamnade även på ett tempel som var väldigt oturistigt. Inget stod skrivet på engelska och ingen ville ha pengar av oss för att parkera cyklarna utanför templets mur. Så vi knatade in och fick alla blickar på oss, men de var bara trevliga. Folk sa "happy new year" och "hello" till oss så det var väldigt skön stämning där. Efter vi tagit en rundtur där cyklade vi vidare.
En liten åt i en liten flod bland en massa risfält.
När vi kom tillbaka till hotellet/hostelet gick vi och åt lunch. Det var veligt för restaurangen var full så jag fick beställa två gånger och Anna fick inte mer än iskaffe. Crazy! Vi chillade sen på hotellet tills vi gick och åt middag på en annan restaurang. Jag beställde in min hittills godaste Cau Lao, en traditionell rätt från Hoi An som består av nudlar, buske och fläskkött. De hade kryddat med chili, vilket gjorde hela rätten. Tillbaka på hotellet hängde vi lite med våra rumskompisar och gick sen och la oss. Nyårsdagen var alltid vara snäppet mer spännande än vad nyårsdagen är i Sverige som mest bara erbjuder pizza, läsk och film.