Jag gjorde i ordning te efter jobbet och tog med mig in i termos till mig och pappa som vi kunde ha medans vi väntade på Sara. Vi satt vid hamnen vid casinot och kollade ut på alla kranar och båtar som finns runtomkring. Efter ett tag ringer Sara och pappa förklarar att vi sitter på en båt och dricker paraplydrinkar, och när vi ser henne är hon på väg mot den båt vi uppgett. Haha. Så söt. Hon inser dock att båten är stängd och vänder sig och får se oss, två teisar på en parkbänk som sitter och flinar på henne.
Vi åt middag på Bhoga, en ny restaurang som fått äran av en stjärna i Michelinguiden och ska ha fått flera utmärkelser på grund av deras bar, därför beställde jag och Sara in varsin Havtorn och Enbärsdrink, gjord på gin. Smakade väldigt bra.

Middagen bestod av en appertif av hemmagjord tekaka med inlagd sill (?) och kräftaioli samt friterat grissvåll med någon citronröra. Fy fan va jag dog när jag såg att det typ var friterad grishud, igen. Denna skit dyker upp IGEN i mitt liv, och det i Sverige på en av våra finaste restauranger. Nä, jag tror jag smäller av och skickar skiten till Nicaragua och hälsar med en lätt touch av spya. Aja, några snabba tuggor, skölja ner den med drink, vatten och vin, lite grimarsher och upprepa mardrömmen från Nicaragua för Sara och pappa och sen bara förlåt Bhoga och gå vidare i livet.

Första rätten var ostron från Grebbestad med broccoli, enbär och vetegräs. Supergott. Jag har ju ätit ostron förut och det var också i en ”lagad” rätt på Kock&Vin, och det smakar ju väldigt gott.

Andra rätten bestod av jordärtskocka, ekologiska blåmusslor, hasselnötter och brynt smör. Kan vara det godaste jag ätit. Vi fick in bröd vid denna tidpunkt så man kunde göra rent tallriken. Pappa började snacka om Spanien och att man där bör använda brödet just för att få upp allt på tallriken, rester och sås, allt ska med.

Tredje rätten var en ryggbiff från Gröna Gårdar (miljöpartistfjanten i mig hoppade upp och ner av glädje samtidigt som hjärtat började gråta av att få känna en så god smak från köttet) tillsammans med valnötter, blomkål och en sås på kaffe. Kan vara det godaste jag ätit i köttväg.

Då vi hade fått rekommendationer om att Bhogas ostbricka skulle vara enorm beställde vi in varsin sådan. Den bestod av fyra ostar varav två från Sverige, en från Danmark och en från Frankrike. Till ostarna fick vi en tomatsalsa med vanilj, vilket jag tycker låter äckligt. Tänk er Santa Marias tacosalsa med lite vanilj i. Herregud vad äckligt! Men självfallet var Bhogas tomatsalsa med vanilj väldigt god, speciellt till en av ostarna. De var liksom skapta för varandra. Blev dock lite besviken på att det inte var så mycket ost som min vän sa att det skulle vara. Hon beskrev det som ett halvt kilo ost per person men det mina vänner var det inte. Inte så att det var lite ost men överdrivet mycket var det inte.

Fjärde rätten var en dessert som jag inte såg fram emot. Hur låter ”Hibiskus, karameliserad lökglass, lakrits, torkad yoghurt”? Lökglass. L Ö K glass. Vem fan kommer på att slänga ner en jävla lök i glassen? Haha. Har ni hört något så dumt? Nä, inte jag heller men efterrätten var så god. Så perfekt. Den var liksom lätt, inte tung som en klassisk brownie är. Glassen och allt tjosan bara svävade ner i magen efter att ha rört om i mitt huvud med denna konstiga, men ack så bra, smakkombination.


När vi betalar ställer även servitrisen fram en liten bruk, typ en gammal men liten syltburk där det finns lite chokladmousse i. Så gott. Alltså föregående rätt i all ära men jag kommer vara första att ansluta mig som slav om chokladguden kommer hit. Mmmmmmmm!!!


Kommentera